Маргарита Павлова

Аз не бях ангел, но доколкото можах, се стремях да бъда човек. Опитай и ти!

Чарли Чаплин

Здравейте, казвам се Маргарита Павлова.

Много се радвам, че получих възможността да съм стажантка в сайт, който харесвам и следя от години.

Ако трябва да опиша себе си само с една дума, то тя е аналитична. Стремя се да разбирам нещата в дълбочина. Харесвам добре структурираната мисъл, малкото думи, които казват достатъчно. Обичам историите с поука, биографиите, различните религиозни, правни и философски разсъждения. Мисля, че най-важното умение на човека трябва да бъде способността да различава значителното от незначителното в живота, да избира правилно приоритетите си, да положи усилия да опознае добре себе си и другите хора.

Наскоро завърших „право“ в Юридическия факултет на Софийския университет. Интересно ми е данъчното право. Мечтите ми започват, но не свършват с това да стана преуспяващ данъчен адвокат. Мисля, че успешният правист не е този, който се ползва с голяма известност и благосъстояние, а този, който въпреки несправедливостите, с които ежедневно се сблъсква, продължава да бъде добър човек, внимателен към нуждите на останалите хора.

Както казва „бащата на Индия“ Махатма Ганди, два от най-големите грехове на обществото са богатството без труд и знанието без характер. Ще се радвам да срещна тук хора, които желаят всеки ден да се развиват в професията си и да са полезни на останалите с богатството на знанията си!

 

Списък с публикации:

1. Бакшишът. Първа част (авторски превод на проф. дюн дфн Рудолф фон Йеринг. Бакшишът. Печат и издателство „Георг Вестерман“, Брауншвайг, 1882). – Професионален сайт „Предизвикай правото!“, ISSN: 1314-7854 (13 ноември 2016 г.);