Павла Сивова

 

Здравейте, казвам се Павла Сивова и съм стажант в Предизвикай правото!“. Магистър съм по специалност право“ в СУ Св. Климент Охридски“.

През 2019 г. пред мен се откри възможността да бъда стажант в програма Фулбрайт“ към Софийски районен съд, която завърших успешно през 2020 г. В периода 2016-2019 г. работих като организатор в Центъра за обучение на адвокати Кръстю Цончев“ към Висшия адвокатски съвет. През следващата година бях част от екипа на Фондация Антикорупционен фонд“ като младши правен експерт, а към момента работя като сътрудник в адвокатска кантора с практика в областта на облигационното, търговското, семейното, наследственото и вещното право.

Когато не се занимавам с учебни дейности и работа, търся предизвикателства. През 2020-2021 г. участвах в отбора, представляващ Софийския университет в международното състезание по права на човека European Human Rights Moot Court Competition“, което се провежда под патронажа на Съвета на Европа. Заедно със съотборниците ми спечелихме първа награда (от близо 70 отбора) за писмена защита на ответник и се класирахме на четвъртфиналите. През 2021 г. отново се включвам в състезанието, този път като треньор.

Любовта ми към актьорското майсторство и музиката е нещо, което никога няма да избледнее. От 10-годишна съм на сцената, но слязох от нея преди 3 години, защото времето ми не стигаше. Надявам се, след като завърша, да намеря време отново да се обърна към това любимо изкуство. Засега хобитата ми се изчерпват с преводаческа дейност: тъй като съм завършила средното си образование с руска и българска дипломи, се старая да поддържам езиците си, като превеждам текстове от руски и английски.

За мен е огромна радост и вдъхновение да съм част от екипа на Предизвикай правото!“, към които гледам с вълнение и интерес още от първи курс. В моите очи те са пример за това, че когато си истински запален по нещо, то грее през теб и пали околните със същия ярък пламък.