Стоянка Манова

 

Здравейте, казвам се Стоянка Манова и съм студентка по право в Юридически факултет на Софийския университет. От октомври месец 2019 г. имам честта и възможността да съм стажантпредизвикател в екипа на „Предизвикай правото!“. Досега съм се занимавала с различни инициативи по оценка на текущото ни законодателство и винаги съм била любопитна към новите явления в правото. На този етап не мога да определя в коя област на правото бих искала да се развивам. Засега се вълнувам основно от различни проблеми в частното право, свързани с гражданското право, но в никакъв случай не изключвам възможността един ден да ми хрумне да се занимавам с наказателно право.

Ако трябва да се определя с една дума – би ми било много трудно (обзалагам се – и на всички, които ме познават), но бих казала, че съм човек – мечтател. Убедена съм, че чрез мечтите, усиления труд и дръзновението ще мога да развия себе си и да бъда полезна за другите хора.

Вярвам, че особено докато човек е млад, неопитен и все още не особено обременен от живота, може да греши, да се учи, да се развива и така да върви по пътя към успеха си, но винаги е много важно и по-лесно някой да му помогне, да го насочи и да му подаде ръка, особено когато е паднал, или просто да го подкрепи, докато е на върха.

Безкрайно съм благодарна на целия екип на „Предизвикай правото!“, че ме включиха в това предизвикателство. Иска ми се да допринеса за това да сме алтернатива на злободневието и да виждаме правото в цялата му прелест и недотам красива голота. Радвам се, че се включвам в техните инициативи, защото за мен са хора с големи сърца, които са отворени да помагат на по-неопитните, и са Човеци с главно „Ч“.